latinica  ћирилица
24/02/2020 |  19:18 ⇒ 19:19 | Аутор: СРНА

Вучић: Урадићу што је најбоље за Србију

Предсједник Србије Александар Вучић рекао је данас да ће бити много притисака у вези са Косовом и Метохијом, али да ће урадити оно што је најбоље за Србију.
Александар Вучић (Фото: Предсједништво Србије/Димитрије Голл) -
Александар Вучић (Фото: Предсједништво Србије/Димитрије Голл)

Вучић, који је и предсједник Српске напредне странке /СНС/, рекао је на сједници Главног одбора СНС-а да зна како ће изгледати приједлог за питање Косова и Метохије и да ће Србији бити понуђено нешто што не може да прихвати.

- Урадићу што је најбоље за Србију, али нећу да прихватим оно што би била срамота или понижавање. Ти који маштају да ће мало да подвикну, а да ћемо ми да признамо независност /самопроглашеног/ Косова, мало су се преварили - поручио је Вучић.

Он је истакао да ће Србија наставити свој европски пут, али да неће одустати од подршке и сарадње са добрим и искреним пријатељима Русијом и Кином.

Вучић је рекао да Србија никога не дира, али хоће да чува мир и њено руководство јача земљу и купује одбрамбено оружје, међу којима је и руски систем "Панцир".

Говорећи о предстојећим парламентарним и општинским изборима у Србији, Вучић је позвао чланове своје странке на побједу, која ће бити близу или око 50 одсто гласова бирача изашлих на изборе.

Лидер СНС-а је рекао да су са већином коалиционих партнера завршени разговори и остаје да се заврши технички посао.

Он је навео да од 150 људи на прелиминарном списку из СНС-а за изборну листу чак 83 никада није било на листи напредњака, а да ће више од 30 њих бити са страначке академије за младе лидере, од којих ће 23 бити у Скупштини Србије.

Напомињући да у три града - Бору, Зајечару и Београду неће бити избора на градском нивоу, јер су ту били ванредни избори, Вучић је најавио да ће у бар 12 или 13 од 24 преостала града СНС имати нове кандидате за градоначелнике.