latinica  ћирилица
25/02/2020 |  08:45 ⇒ 08:50 | Аутор: sputniknews.com

Приштина формирала радну групу која разматра укидање такси

Министарство економије у Приштини формирало је тим који треба да размотри трговинске баријере и препоручи влади да ли да укине или задржи таксе на српску робу, пише Газета Експрес.
Приштина (Фото: Н1) -
Приштина (Фото: Н1)

Деветочлани тим почео је са радом прије недјељу дана.

Гетоар Мјеку, савјетник министарке економије каже да није познато када ће овај тим завршити свој посао који подразумијева испитивање трговинских баријера.

На основу документа до којег је дошла приштинска телевизија Т7, тим чине представници Министарства трговине који учествују и у Агенцији за царину, храну и ветеринарство самопроглашеног Косова.

Такође су у ову групу укључени и представници предузећа ПКК, Клуб произвођача и Пословна комора, али је из ње изостављена Америчка привредна комора самопроглашеног Косова из које за телевизију Т7 кажу да ће њихови ставови морати да се чују.

- Упркос нашем различитом ставу о питању таксе, Америчка привредна комора вјерује у важност разноликости мишљења и идеја о којима би требало да се расправља у оквиру тих тијела - рекао је Аријан Зека из Америчке коморе.

Он је додао да су прошле недјеље имали састанак и са премијером и са министром економије тзв. Косова, на којем су изнијели већ јавни став Америчке коморе о важности неометане трговине на западном Балкану, а самим тим и пуне економске интеграције цијелог региона.

Међутим, из министарства којим руководи Розета Хајдари кажу да се она састала са представницима америчких, британских, словеначких, италијанских и аустријских комора и удружења који штите интересе предузећа.