latinica  ћирилица
25/02/2020 |  14:41 ⇒ 15:29 | Аутор: СРНА

Сједница Колегијума у вези са заказивањем посебне сједнице НСРС

Колегијум Народне скупштине Републике Српске почео је данас сједницу на којој би чланови требало да закажу термин и утврде дневни ред посебног засједања парламента које је затражио српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик.
Колегијум Народне скупштине Републике Српске - сједница - Фото: СРНА
Колегијум Народне скупштине Републике Српске - сједницаФото: СРНА

Кабинет предсједника Народне скупштине Републике Српске Недељка Чубриловића примио је 21. фебруара Додиков захтјев за сазивање скупштинске сједнице о активностима Фронтекса у вези са мигрантском кризом и посјети БиХ предсједника Црне Горе Мила Ђукановића.

Народни посланици би на посебној сједници требали да се изјасне о изјави српског члана Предсједништва БиХ о проглашењу одлуке о прихватању Споразума између БиХ и ЕУ о активностима које спроводи Агенција за европску граничну и обалску стражу на територији БиX, који је без консензуса усвојен на сједници Предсједништва БиХ 19. фебруара, веома штетном по виталне интересе Републике Српске.

Посланици би требало да се изјасне и о изјави српског члана Предсједништва БиХ о проглашењу закључка о утврђивању званичне посјете предсједника Црне Горе Мила Ђукановића БиХ 2. и 3. марта, који је без консензуса усвојен на сједници Предсједништва сриједу, 19. фебруара, веома штетним по виталне интересе Републике Српске.