latinica  ћирилица
26/02/2020 |  20:36 ⇒ 22:33 | Аутор: СРНА

Цвијановић: Радимо исправан посао за Српску (ВИДЕО)

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић рекла је вечерас на посебној сједници Народне скупштине да је о свим кључним питањима неопходно српско јединство и да садашња власт ради исправан посао за Српску.
Посебна сједница НСРС (Фото: НСРС) -
Посебна сједница НСРС (Фото: НСРС)

- За јединство сам о много важним питањима, међу којима је пољопривредно земљиште. Сигурна сам да оно што сада говорим грађани више разумију од онога што каже опозиција - рекла је Цвијановићева.

Она је нагласила да је за опозицију нормално да за некога каже да је лопов.

- То није нормално. За грађане Републике Српске је добро да живимо у правној држави и да у Уставном суду БиХ нема страних судија - истакла је Цвијановићева.

Говорећи о састанку који је организовала са званичницима из Српске након одлуке Уставног суда БиХ о пољопривредном земљишту, Цвијановићева је навела да је опозиција подржала закључке који су донесени.

- Оно што каже о састанку Игор Црнадак /ПДП/ није тачно. Након састанка сам разговарала о свему са предсједником СДС-а Мирком Шаровићем и лидером ПДП-а Браниславом Бореновићем. Вама је било важно да у првој фази будете дио закључака зато што не би издржало тест јавности да сте били против - рекла је Цвијановићева.

Она је напоменула да је безобразно понашање опозиције након усвојених Закључака.

- Осјећамо се политички исправно када говоримо о Уставном суду БиХ. ПДП и СДС су показали недосљедност и жалим због тога, јер постоје неке теме у којима није важно шта о коме мисли, него нас морају држати мобилисаним - нагласила је Цвијановићева.

Она је рекла да је опозиција политички немоћна, јер само говори о приватним стварима политичких неистомишљеника, што показује да нема ништа политички да понуди.