latinica  ћирилица
26/02/2020 |  21:14 ⇒ 27/02/2020 | 02:19 | Аутор: СРНА

Без плаћања ПДВ-а на први стан младих брачних парова

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић рекла је у Народној скупштини Републике Српске да ће Српска на плану пронаталитетних мјера и демографске политике покренути иницијативу за ослобађање плаћања од ПДВ-а за прву стамбену јединицу младих брачних парова.
Станови - Фото: РТРС
СтановиФото: РТРС

- Нови приједлог, ако се договоримо, подразумијевао би ослобађање плаћања од ПДВ-а за прву стамбену јединицу младих брачних парова. То би требала бити једна од иницијатива Владе - рекла је Цвијановићева током расправе на посебној сједници Народне скупштине о изјавама српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика о штетности посјете предсједника Црне Горе Мила Ђукановића БиХ и распоређивања Фронтекса на граници са Хрватском, након што је по тим тачкама прегласан у Предсједништву БиХ.

Она је рекла да ће се, уз раније мјере које су дефинисане и прошириване с циљем лакшег почетка и заснивања породице, радити на одређеним бескаматним кредитима и пореским олакшицама који ће зависити од броја дјеце.

Цвијановићева је рекла да се на плану поправљања демографске слике заједнички ради са Владом Мађарске, која има позитивна искуства на том плану.