latinica  ћирилица
26/02/2020 |  22:06 ⇒ 27/02/2020 | 04:46 | Аутор: СРНА

Вишковић: Двије милијарде КМ за путну инфраструктуру и енергетске објекте

Премијер Републике Српске Радован Вишковић рекао је у Народној скупштини да је Српска ове године планирала инвестиције веће од двије милијарде КМ у путну инфраструктуру и енергетске објекте.
Радован Вишковић - Фото: РТРС
Радован ВишковићФото: РТРС

Он је навео да здравствени радници из Српске одлазе у иностранство, али да ситуација није алармантна.

- Болница "Србија" је, на примјер, у складу са мјерама Владе послала у посљедњих неколико мјесеци више од 20 људи на специјализације, што није био случај годинама - рекао је Вишковић током расправе на посебној сједници Народне скупштине.

Вишковић је истакао да је Влада Српске измирила сва дуговања према здравственим установама Србије за лијечење људи из Српске.

- Наши људи ће се тамо, према споразуму, лијечити као људи из Србије и по истим цијенама - рекао је Вишковић.

Он је навео да од јануара ове године све здравствене установе у Српској морају исплаћивати плату у бруто износу, са порезима и доприносима.

Вишковић је рекао да нису тачне тврдње опозиције да је неком здравственом раднику ускраћена здравствена заштита зато што му нису били плаћени порези и доприноси.

- Донесен је и закон да из буџета буду извршене појединачне уплате пореза и доприноса здравственим радницима који иду у пензију - рекао је Вишковић.

Он је рекао да ће на прољеће бити рађена реконструкција комплетног пута од Пала до Јахорине с циљем унапређења услова за туристе и грађане.