latinica  ћирилица
28/02/2020 |  17:21 | Аутор: СРНА

Вулин: Софтић да одговори ко је одговоран за напада на Вучић из 2015.

Министар одбране Србије Александар Вулин сматра да би потпредсједник СДА Сафет Софтић требало да одоговри ко је 2015. године у Поточарима наручио и спровео покушај убиства Александра Вучића, тадашњег српског премијера, умјесто што се труди да поквари односе БиХ са Србијом.
Алеклсандар Вулин - Фото: РТРС
Алеклсандар ВулинФото: РТРС

Вулин је навео и да Софтић сваком својом изјавом потврђује да СДА није одмакла од "Исламске декларације" Алије Изетбеговића и да није научила да је Република Српска дејтонска категорија.

Реагујући на Софтићеву изјаву да предсједник Србије Александар Вучић "тешко подноси критике, које долазе на његов рачун због кокетирања са деструктивним политичким снагама, које дестабилизују односе у БиХ", Вулин је навео да и то показује да Софтић није научио да је Србија чувар Дејтона.

- Вучић јесте осјетљив на све што угрожава Дејтон и мир, а стални покушаји да се Република Српска руши и умањује су највећа пријетња миру и стабилности у читавом региону. Уместо што се труди да поквари односе са Србијом, Софтић би могао да одговори ко је наручио и ко је спровео покушај убиства Вучића у Сребреници - навео је Вулић, пренијело је Министарство одбране Србије.

Вулин сматра и да је Софтићу боље да ћути док на то не одговори.