latinica  ћирилица
16/03/2020 |  15:23 ⇒ 20:55 | Аутор: РТРС

Видовић: Неће бити смањења плата (ВИДЕО)

Министарка финансија Републике Српске Зора Видовић рекла је данас да неће бити смањења плата у Српској и да ће пензије бити редовно исплаћиване.
Влада - Фото: РТРС
ВладаФото: РТРС

Видовићева је истакла да ће сва буџетска потраживања бити уредно и редовно измиривана и демантовала информацију која се појавила у медијима да су плате буџетским корисницима умањене 70 или 80 одсто.

Видовићева је истакла да је то лаж која у тешкој ситуацији изазива још већу панику код грађана.

- Онај ко је то урадио не мисли добро народу нити Републици Српској. Премијер Радован Вишковић рекао је да ће Министарство унутрашњих послова предузети одређене мјере да буде пронађен онај ко је тако нешто учинио - додала је Видовићева.

Она је истакла да ће сви буџетски корисници, сва физичка и правна лица која имају потраживања из буџета бити уредно и редовно измирена, као и до сада.

- Пензије, борачки додатак, инвалиднине и плате биће исплаћивани у прописано вријеме и у државној управи, просвјети и здравству. Биће измирене и све субвенције и подстицаји које је Влада планирала у овој години, у пољопривреди и привреди - додала је Видовићева.

Она је нагласила да у овом моменту Влада нема дуговања за подстицаје у пољопривреди.

- Очекујем да у току дана добијемо рјешења од Министарства привреде за враћање пореза и доприноса на повећање плате које смо прошле године увели. Сутра почиње исплата тих рјешења - истакла је Видовићева.

Према њеним ријечима, све што је потребно за здравство се измирује.

- Динамика исплаћивања из буџета биће иста као и до сада - поручила је Видовићева.

Министарка трговине и туризма Сузана Гашић истакла је да неће бити повећања цијена намирница, поновивши да нема потребе за прављењем залиха.