latinica  ћирилица
20/03/2020 |  11:39 ⇒ 11:51 | Аутор: СРНА

Из Норвешке пет милиона евра Србији за борбу против вируса корона (ФОТО)

Норвешка је намијенила донацију од пет милиона евра као хитну помоћ Србији у борби против вируса корона, саопштио је данас норвешки амбсадор у Србији Јерно Еуген Јелстад на састанку са предсједником Србије Александром Вучићем.
Александар Вучић и Јерно Еуген Јелстад (Фото: In/buducnostsrbijeav) -
Александар Вучић и Јерно Еуген Јелстад (Фото: In/buducnostsrbijeav)

Вучић је захвалио Норвешекој, истакавши да је веома значајно што су норвешки пријатељи пронашли начин да помогну Србији.

- Хвала им за љубав и пажњу коју показују према нашем народу. Надамо се да ће наши норвешки пријатељи успјети да нам обезбиједе 10 респиратора и то би био огроман допринос нашем здравственом систему - написао је Вучић на свом Инстаграм налогу.

      View this post on Instagram

Veoma je važno što su naši norveški prijatelji pronašli način da nam pomognu. Hvala im na ljubavi i pažnji koju pokazuju prema našem narodu. Nadamo se da će naši norveški prijatelji uspeti da nam obezbede 10 respiratora i to bi bio ogroman doprinos našem zdravstvenom sistemu. Važno je da sačuvamo živote. Moramo da budemo ujedinjeni u borbi za život. Molim vas da prenesete iskrene pozdrave norveškom narodu! Uveren sam da ćemo uz vašu pomoć i podršku uspeti da prebrodimo ovaj težak period i da pobedimo. Živelo srpsko-norveško prijateljstvo. Živela Srbija!

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) on Mar 20, 2020 at 2:42am PDT

Вучић је нагласио да је важно сачувати животе и да сви буду уједињени у тој борби.

- Увјерен сам да ћемо уз вашу помоћ и подршку успјети да пребродимо овај тежак период и да побиједимо. Живјело српско-норвешко пријатељство! Живјела Србија! - навео је Вучић.