latinica  ћирилица
22/03/2020 |  10:29 ⇒ 10:33 | Аутор: СРНА

"Вирус корона могао настати у некој војној лабораторији"

Руски геополитичар генерал-потпуковник Леонид Ивашов сматра да је вирус корона мога настати у некој војној лабораторији за прављење биолошког оружја.
Вирус корона - Фото: РТРС
Вирус коронаФото: РТРС

- Вријеме ће показати... Ако епидемија има вјештачки карактер, онда лијек сигурно већ постоји - рекао је Ивашов.

Када се прави биолошко оружје, објаснио је он, војска то оружје добије тек када се за њега направи лијек.

Ивашов је навео да се данас у свијету у три земље могу бавити прављењем таквог оружја - у САД, Кини и Израелу.

- Русија се тиме не бави. Својевремено је СССР радио на стварању биолошког оружја - рекао је Ивашов за Вечерње новости.

Он је подсјетио да је раније је у руској армији постојао врхунски тим хемичара и биолога, који је могао да каже у кратком року да ли је употријебљен "бојеви инфективни вирус" и у којој лабораторији је направљено то биолошко оружје.

Коментаришући то што у вријеме короне НАТО спроводи маневре "Дифендер Европа 2020", Ивашов је рекао да је свима јасно да Америка и НАТО желе да окруже и изолују Русију да би отежали продају руских енергената у Европи.

- Увјерен сам да великог рата са НАТО неће бити, јер у Вашингтону и Бриселу су свјесни да је са Русијом опасно улазити у директан сукоб. Али, могуће су локалне провокације и чарке - рекао је Ивашов.

Када је у питању Косово и Метохија, Ивашов сматра да Срби сами морају да формирају свој став и одреде свој циљ, као и да је ситуација на Космету тешка, али да се Срби не смију предавати.

Говорећи о активнијој улози Русије у рјешавању косовског питања, он сматра да Русија, као велика земља, мора да одреди своје мјесто у свјетској политици и не смије да попушта Западу.