latinica  ћирилица
24/03/2020 |  19:52 | Аутор: СРНА

Заражен и други српски дипломата у Женеви

Још један члан дипломатске мисије Србије при УН у Женеви заражен је вирусом корона и налази се у болници, и то је други српски дипломата у том граду који је заражен, изјавио је српски министар спољних послова Ивица Дачић.

- Имамо другог члана наше дипломатске мисије у Женеви, који је такође добио вирус корона, и који је у доста тешком стању и тренутно се налази у болници у Швајцарској. То је наш други дипломата који је оболео - рекао је Дачић за Студио "Б".

Дачић је додао да је у Швајцарској ситуација мало хаотична, те навео да ће протестовати због понашања према српским дипломатама.

- Нашем првом дипломати су рекли да се 21. марта јави да би се видело да ли му је прошла корона. Он се јавио, а они су му рекли да нема потребе да долази, да немају тестове и да тестирају само тешко болесне, а да он превентивно остане још седам дана у полуизолацији. Тако да он сада не зна да ли је излечен, а у међувремену се заразио и други дипломата, кога нису хтели да пусте у болницу у Швајцарској - рекао је Дачић.

Он је навео да се нада да је први члан дипломатске мисије код којег је регистрован вирус завршио терапију и да неће више бити дефинисан као неко ко је заражен.