X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
Здравосфера
26/03/2020 |  12:33 ⇒ 12:36 | Извор: ТАНЈУГ

Успорава вирус у Италији, наредни дани кључни

Успоравање ширења вируса Ковид-19 у Италији добар је показатељ и стручњаци очекују да ће врхунац епидемије у тој земљи бити ове седмице стога су наредни дани кључни у борби с вирусом корона у тој земљи.
Вирус корона у Италији (Фото: Backgrid) -
Вирус корона у Италији (Фото: Backgrid)

Италија, прва држава у Европи која је увела драстичне мјере карантина на цијелој територији у циљу спречавања ширења вируса корона, појачала је контролу на улицама, уз све већа ограничења и казне за прекршиоце.

- Ова седмица и неколико дана након тога су одлучујући пошто је то временски период када би мјере које је увела италијанска влада прије 15-20 дана требало да дају резултате, те се очекује да видимо да крива (новообољелих) пада брже наредних пет до шест дана, а и број смртних случајева неколико дана касније - изјавио је помоћник генералног директора Свјетске здравствене организације (СЗО) Ранијери Гуера за италијански радио Капитал.

Према његовим ријечима, успоравање у расту нових случајева заражених "изузетно је позитиван фактор", у појединим регионима Италије сматра да је близу пад криве, тако да би "врхунац могао бити ове недјеље", преноси извјештач Танјуга из Ђенове.

У Италији се број нових случајева и смртност од посљедица вируса Ковид-19 свакодневно саопштавају у 18 часова, а према јучерашњим подацима, четвртог дана у низу забиљежен је пад броја новообољелих од вируса корона.

У недјељу их је било 3.957, у понедјељак, 3.780, у уторак 3.612, а у сриједу 3.491 нови случај заражених.