latinica  ћирилица
30/03/2020 |  10:18 ⇒ 12:28 | Аутор: СРНА

У протекла 24 часа забиљежено 68 прекршаја у вези са ванредном ситуацијом

У протекла 24 часа на територији Републике Српске санкционисано је 63 лица због непоштовања Закључка Републичког штаба за ванредне ситуације о ограничењу и забрани кретања лица којом је забрањено кретање особама са навршених 65 година и више, као и свим лицима на јавним површинама у времену од 20.00 до 5.00 часова.
МУП Републике Српске -
МУП Републике Српске

Из МУП-а подсјећају да су од ове забране изузета лица којима послодавац изда потврду о потреби кретања због несметаног обављања процеса рада и лица којима МУП изда дозволу за кретање.

У саопштењу из МУП-а Српске наводи се да је у протекла 24 часа издато и пет прекршајних налога због непоштовања мјера изолације, од чега је једно лице прекршило и полицијски час а евидентирана је и једно кривични дјело против здравља људи.

Лице чији су иницијали М.К. са Пала самовољно је напустило карантин у Броду прије узимања бриса због тестирања на вирус корона и уручивања рјешења о изолацији чиме је починило кривично дјело непоступање по здравственим прописима за вријеме епидемије.

Из МУП-а апелују на грађане да поштују Закључак Републичког штаба за ванредне ситуације о обавезном спровођењу мјера за реаговање на појаву болести изазване новим вирусом корона у Репубици Српској, а којим се прописује ванредне смјере с циљем превенције ширења овог вируса на теритирији Српске.