latinica  ћирилица
30/03/2020 |  11:13 ⇒ 12:27 | Аутор: СРНА

Епископ Милутин допринио очувању нације и вјере

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић истакла је данас да је блаженопочивши епископ ваљевски Милутин искрено и предано служећи Господу, Српској православној цркви /СПЦ/ и вјерујућем народу дао истински допринос очувању нације, вјере и традиције, по чему ће остати упамћен у народу и свима који су га поштовали.
Заставе Републике Српске - Фото: РТРС
Заставе Републике СрпскеФото: РТРС

Цвијановићева је поводом смрти Његовог преосвештенства епископа ваљевског Милутина упутила телеграм саучешћа Светом архијерејском синоду СПЦ, Епархији ваљевској, свештенству, монаштву и вјерницима православне вјероисповијести, саопштено је из кабинета предсједника Републике Српске.

- Са тугом сам примила вијест о смрти Његовог преосвештенства епископа ваљевског Милутина. У име грађана Републике Српске и у своје, упућујем вам изразе најдубљег саучешћа - наводи се у телеграму.

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић упутио је телеграм саучешћа Светом архијерејском синоду Српске православне цркве, као и Епархији ваљевској поводом смрти Његовог преосвештенства епископа ваљевског Милутина, чији ће допринос у градњи и обнови храмова и његовању духовности остати као вриједна заоставштина вјерујућем народу.
Вишковић је истакао да је са тугом и жаљењем примио вијест о смрти епископа Милутина, који је вјерно и усрдно служио Господу, Епархији и свим вјерницима.

- У име Владе Републике Српске и у своје име, упућујем вам изразе најдубљег саучешћа - навео је Вишковић у телеграму саучешћа.

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић упутио је телеграм саучешћа Светом архијерејском синоду Српске православне цркве поводом смрти Његовог преосвештенства епископа ваљевског Милутина.

Вијест о смрти владике Милутина, као и информација да се налазио на болничком лијечењу од вируса корона, све нас је затекла и ражалостила. Ово је само још једна потврда да сви заједно морамо озбиљно и одговорно да схватимо ситуацију у којој се налазимо и још једном, као и безброј пута у српској историји, заједничким снагама да се изборимо са пандемијом која је напала и нас и цијели свијет", навео је Чубриловић у телеграму.

Његово преосвештенство епископ ваљевски Милутин /71/ преминуо је у Клиничко-болничком центру "Драгиша Мишовић" у Београду гдје се налазио на лијечењу од вируса корона.