latinica  ћирилица
30/03/2020 |  17:17 ⇒ 22:31 | Аутор: СРНА

У Градишци појачан саобраћај теретних возила на улазу у БиХ

На граничном прелазу Градишка појачан је саобраћај теретних возила на улазу у БиХ, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске.
Гранични прелаз Градишка – улаз у Републику Српску (Фото: ams-rs.com) -
Гранични прелаз Градишка – улаз у Републику Српску (Фото: ams-rs.com)

За теретна моторна возила за транзит преко Хрватске у функцији су гранични прелази Градишка, Бијача и Шамац, а преко Црне Горе Клобук.

Улазак у БиХ није дозвољен страним држављанима, а изузетак су особе са боравком у БиХ, лица којима је потребно лијечење, те лица кој су у транзиту кроз БиХ без задржавања.

Србија је затворила све граничне прелазе према БиХ, изузев прелаза Каракај, Вардиште и Рача, који остају отворени само за робни саобраћај.

Хрватска и Црна Гора су затвориле све граничне прелазе према БиХ. Улазак у те земље је дозвољен само њиховим држављанима, странцима који имају пријављен боравак и возачима теретних возила.

АМС, заједно са својих 49 ауто-мото друштава, захваљује свим возачима камиона који упркос опасности од вируса корона максимално стрпљиво и уредно превозе робу и снабдијевају тржиште Републике Српске и БиХ прехрамбеним, медицинским и другим производима.

Из АМС Републике Српске апелују да сви грађани прате упутства Владе Републике Српске, надлежних здравствених установа и локалних заједница, те да не крећу на пут без пријеке потребе.