latinica  ћирилица
31/03/2020 |  12:15 | Аутор: СРНА

Прњавор: Нема новообољелих, поштују се прописане мјере

На подручју општине Прњавор нема новообољелих, а под здравственим надзором Хигијенско-епидемиолошке службе Дома здравља налази се 367 лица, саопштено је данас да из општинског Штаба за ванредне ситуације.
Сједница општинског Штаба за ванредне ситуације, Прњавор - Фото: СРНА
Сједница општинског Штаба за ванредне ситуације, ПрњаворФото: СРНА

Из надзора су уз сагласност епидемиолога изашле 762 особе.

Од почетка пандемије вируса корона до данас на подручју ове општине регистровано је укупно пет случајева заразе.

Комунална полиција је у протеклих 24 часа контролисала 48 лица која су у кућној изолацији и утврдила да сви поштују прописане мјере.

Према подацима Полицијске станице Прњавор, у протекла 24 часа није било санкционисаних лица због кршења мјере забране кретања.

Општински Штаб за ванредне ситуације, на основу новог упутства Републичког штаба, донио је наредбу да се успостави још један локални карантин и то на локацији Спортске дворане "Слога" у Прњавору.

У већ формираном карантин у Спортско-рекреативном центру "Борик" предвиђен је смјештај лица која долазе из иностранства са мјестом пребивалишта у Прњавору, као и лица која не поштују мјере кућне изолације.

У складу са закључком Републичког штаба, дозвољено је кретања лицима старијим од 65 година уторком и петком од 7.00 до 10.00 часова због куповине основних животних намирница, лијекова и обављања посла у банкама.

Лицима старости до 75 година дозвољено је кретања у сеоским подручјима како би могли обављати потребне пољопривредне радове, а уторком и у дане викенда старим лицима која посједују рјешење о регистрацији пчелињака и то од мјеста становања до пчелињака.

Све раније прописане превентивне мјере продужавају се до 13. априла.