latinica  ћирилица
31/03/2020 |  12:37 | Аутор: РТРС

Фоча: Старија лица могу ићи на село да обрађују имања

Општински штаб за ванредне ситуације одобрио је лицима старијим од 65 година која живе у Фочи, а имају на селу обрадиво земљиште, да могу да одлазе да га обрађују.
Фоча: Састанак због вируса корона - Фото: СРНА
Фоча: Састанак због вируса коронаФото: СРНА

Овом мјером допуњена је одлука Републичког штаба, који је одобрио лицима до 75 година која живе на селу да могу да обрађују имања, као и пчеларима да раде у својим пчелињацима.

Начелник општине Фоча Радисав Машић рекао је да је потребно да се старија лица која живе у граду, а желе да обрађују своја имања, јаве полицији, која ће им давати сагласност за одлазак на село.

- Полиција ће им дати одобрење да иду од тачке А до тачке Б, не задржавајући се нигдје, ни на бензинским пумпама. Ако се буду придржавали тих мјера, моћи ће да раде - рекао је Машић.

Он је најавио да ће општина за више од 200 социјално угрожених породица подијелити бесплатан сјеменски материјал за сјетву поврћа, који је обезбиједила Влада Републике Српске.

- Центар за социјални рад нам је доставио списак од 60 породица, мјесне заједнице око 120 породица, чему ћемо додати и списак ресорног општинског одјељења са одређеним бројем корисника, тако да ће више од 200 породица социјалних категорија у којима има неко ко може да ради добити материјал за сјетву повртларских култура - навео је Машић.

Он је додао да је у току подјела регресираног горива.

- За сада имамо списак од 119 људи који ће добити регресирано гориво, мада ће тај број, ја се надам, изаћи на 500 - рекао је Машић.