X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
31/03/2020 |  15:31 ⇒ 15:39 | Извор: СРНА

Након карантина не издају се посебне потврде

Након престанка мјере карантина не издају се посебне потврде јер је у рјешењу инспектора, којим се лице упућује у карантин, јасно наведено када истиче ова мјера, саопштено је из Инспектората Републике Српске.
Инспекторат Републике Српске (фото: inspektorat.vladars.net) -
Инспекторат Републике Српске (фото: inspektorat.vladars.net)

Уколико је ријеч о лицима која су рјешење добила приликом уласка у БиХ на граничним прелазима у Српској у њему је наведено да ова мјера траје 14 дана рачунајући од дана пријема и саопштавања рјешења.

Уколико је ријеч о лицима која су била у контакту са обољелим од заразне болести, а којима је мјера стављања у карантин на период од 14 дана изречена на основу препоруке хигијенско-епидемиолошке службе надлежног дома здравља, у рјешењу инспектора наведен је датум до када траје изречена мјера.

- С обзиром на то да и једни и други имају обавезу да се јављају телефоном надлежној здравственој установи ради праћења евентуалне појаве симптома заразне болести, што се и наводи у рјешењу инспектора. У случају појаве било каквих симптома надлежна здравствена установа обавијестиће инспектора о потреби доношења новог рјешења и продужавању карантина - појашњавају из Инспектората.

У саопштењу се грађанима препоручује да након истека периода изолације, уколико се враћају радним задацима или имају потребу да се крећу, примјерак рјешења имају код себе у случају да га надлежни контролни орган затражи на увид.