latinica  ћирилица
02/04/2020 |  10:47 | Аутор: СРНА

Ћорић се одрекао по 50 одсто плате и посланичког додатка у корист Фонда солидарности

Посланик СНСД-а у Народној скупштини Републике Српске Недељко Ћорић изјавио је Срни да у времену када Српска води још једну велику битку, овог пута против корона вируса, најважније је да најодговорније личности у друштву буду на висини задатка.
Недељко Ћорић - Фото: РТРС
Недељко ЋорићФото: РТРС

- С тога је веома важно да ми као носиоци политичких функција личним примјерима покажемо нашу опредијељеност за солидарност и саборности. Солидарност нам је потребна да помогнемо нашој држави и нашем народу, а саборност да се сви заједно без обзира на било какву припадност окупимо око заједничког циља да побиједимо ово 'невидљиво зло' које нас је напало и да довољно спремни изађемо из ове кризе - нагласио је Ћорић.

Слиједећи примјер својих колега, Ћорић је навео да жели да да лични допринос у борби на спречавању и ублажавању посљедица изазваних епидемијом вируса корона, одричући се 50 одсто личних примања у корист Фонда солидарности за обнову Републике Српске.

Ћорић је потписао изјаве којима се одрекао 50 одсто плате коју прима као извршни директор за економско-финансијске послове у предузећу Електро-Бијељина и 50 одсто посланичког додатка у корист Фонда солидарности за обнову Републике Српске.