latinica  ћирилица
02/04/2020 |  13:33 ⇒ 13:33 | Аутор: СРНА

Приједор: Преминуо првообољели од вируса корона

Градоначелник Приједора Миленко Ђаковић изјавио је данас да је преминуо мушкарац који је првообољели од вируса корона на подручју Приједора, да је други заражени хоспитализован у приједорској болници и да има једна новообољела особа.
Градоначелник Приједора Миленко Ђаковић - Фото: СРНА
Градоначелник Приједора Миленко ЂаковићФото: СРНА

- Новозаражена особа отворила је два нова кластера потенцијално новозаражених. Она има 12 контаката у Приједору на подручју Нишевића и Градине. Сви су до сада обрађени и стављени у изолацију - рекао је Ђаковић новинарима у Приједору након сједнице Штаба за ванредне ситуације.

Он је навео да је у изолацији 396 лица, да је 696 изашло из здравственог надзора, да је у карантину 30 лица од којих 28 тестираних /20 у дворани и осам у Машинској школи/ и два нетестирана у хотелу "Приједор", а да је једна особа кажњена због кршења забране кретања.

- Готово стоодстотно грађани поштују мјере које су градски и републички штаб прописали, што је врло важно у будућој борби против заразе јер улазимо у период најснажније појаве вируса - истакао је Ђаковић.

Он је похвалио рад комуналне полиције и инспекције које раде велики посао, а посебно полицију која, како је рекао, даноноћно бди над градом.

- У болници се приводи крају централни развод кисика у простор намијењен за обољеле. До јутрос је за помоћ болници уплаћено 173.906 КМ и рачуни су отворени до даљег - додао је Ђаковић.

Он је препоручио грађанима да сутра од 7.00 до 10.00 часова не излазе како би лицима старијим од 65 година омогућили да они што лакше обаве своје послове у то вријеме које им је дозвољено за кретање, те најавио да се од сутра од 11.00 часова наставља дезинфекција и да ће се обављати у улазима и стубиштима у стамбеним зградама као помоћ заједницама етажних власника.

Повезане вијести:

УКЦ: Преминуо мушкарац заражен вирусом корона