latinica  ћирилица
02/04/2020 |  18:45 ⇒ 03/04/2020 | 07:10 | Аутор: СРНА

Објављена одлука о проглашењу ванредног стања (ФОТО)

Одлука о проглашењу ванредног стања на територији Републике Српске усљед вируса корона објављена је у Службеном гласнику, рекао је Срни директор Службеног гласника Републике Српске Манојло Зрнић.
Република Српска - Фото: илустрација
Република СрпскаФото: илустрација

Зрнић је рекао да одлука ступа на снагу наредног дана од дана објављивања у Службеном гласнику Републике Српске.

- Проглашава се ванредно стање за територију Републике Српске због епидемиолошке ситуације у Републици Српској усљед корона вируса 2019-нКоВ - наводи се у овој одлуци.

Фото: АТВ

Вијеће народа Републике Српске обавијестило је Народну скупштину Српске да су клубови делегата у Вијећу народа разматрали одлуку о проглашењу ванредног стања за територију Српске и њеном пријевременом ступању на снагу, те констатовали да се оне не односе на витални национални интерес конститутивних народа.

Народна скупштина Републике Српске усвојила је поменуте одлуке у суботу, 28. марта на приједлог Владе како би институције могле ефикасније реговати на епидемију виоруса корона.

Представници бошњачких политичких партија најављивали су да ће уложити вето на поменуте одлуке, али су данас на састанку предсједнице Републике Српске Жељке Цвијановић са потпредсједавајућим Вијећа народа Српске из реда бошњачког народа Михнетом Окићем и послаником у Народној скупштини Едином Рамићем разријешене дилеме у погледу увођења ванредног стања чиме су створене претпоставке да одлука ступи на снагу.