latinica  ћирилица
05/04/2020 |  10:53 ⇒ 11:54 | Аутор: РТС

Вучић: Иза нас је тешка ноћ, а биће много тежих (ВИДЕО)

Предсједник Србије Александар Вучић рекао да је Србија досад дала 300 милиона евра за медицинску опрему. Каже да она стиже из Кине и да се "сви туку за Кину". Рекао је да је иза нас тешка ноћ, али да ће бити још тежих.
Вучић обишао складиште медицинске опреме у Старој Пазови - Фото: РТС
Вучић обишао складиште медицинске опреме у Старој ПазовиФото: РТС

Вучић је истакао да су десетине војника из прве бригаде заражене и да су то они војници који су организовали карантин у Моровићу и на Палићу. Он је истакао да су претрпјели велики ударац и да им је захвалан на томе.

Нагласио је да је Србија ефикасније од многих земаља обезбиједила маске и респираторе и поручио да предстоје тешки дани, али да многи тога нису свјесни.

- Иза нас је тешка ноћ и биће их још тежих - рекао је Вучић приликом обиласка магацина здравствене опреме у Крњешевцима код Старе Пазове.

Навео је да је Србија досад дала 300 милиона евра за медицинску опрему и додао да она стиже из Кине и да се "сви туку за Кину".

Велики "Милшпедов" магацин пун је наслаганих пакета са различитом медицинском опремом, у којима су респиратори, заштитна опрема - хируршке маске, антивирусне маске, заштитне наочаре, визири, оксигенератор, пулсни оксиметар, заштитни мантили, заштитни скафандери, капе, топломери...

Вучић је рекао да је ту и опрема која је данас дошла, клинички респиратори и да 10 иде за Нови Пазар.

-Имамо још 201 транспортни, а 36 стиже данас. У тешким, готово немогућим условима се боримо да нешто промијенимо у земљи - рекао је Вучић.

Нвео је да је Србија успјела да увезе више од 30 милиона хируршких и 15 милиона епидемиолошких маски.

- Можете да мислите за велике земље. Француска наручује милијарду маски, а како да их набави? Све велике земље са фантастичним здравственим системима и неупоредиво снажнијом економијом не могу да изађу на крај. Од Њујорка, Милана, Мадрида, сви имају проблеме - рекао је Вучћ.

Председник Србије обишао је данас складиште медицинске опреме у Старој Пазови. Са председником су магацин обишли и директорка РФЗО Сања Шкодрић, министар финансија Синиша Мали и директор БИА Братислав Гашић.