latinica  ћирилица
10/04/2020 |  14:26 ⇒ 14/04/2020 | 22:52 | Аутор: СРНА

Принцеза Катарина донирала комби Дому "Рада Врањешевић" (ФОТО)

Принцеза Катарина Карађорђевић донирала је комби за транспорт дјеце "опел виваро" Дому за дјецу и омладину без родитељског старања "Рада Врањешевић" у Бањалуци.
ЈУ Дом за дјецу и омладину без родитељског старања Рада Врањешевић - Фото: Facebook
ЈУ Дом за дјецу и омладину без родитељског старања Рада ВрањешевићФото: Facebook

Донација вриједна више од 15.000 евра пристигла је посредством хуманитарне организације "Лајфлајн Чикаго" чији је покровитељ принцеза Катарина, а омогућена је захваљујући донацијама чланова "Флорида голф излета" у организацији Радета Савића, саопштено је из Краљевског двора у Београду.

Директор Дома "Рада Врањешевић" Владимир Кајкут захвалио је на донираном комбију који ће служити за свакодневни превоз дјеце, као и на дугогодишњој подршци коју Дом добија од принцезе Катарине и принца Александра Карађорђевића.

Фондација принцезе Катарине и "Лајфлајн Чикаго" подржавају овај дом дуги низ година, а прошлог Божића, уз помоћ српске православне Цркве Светог Саве у Милвокију, дјеца су добила персонализоване поклоне у којима су биле нове патике, гардероба, хигијенски пакети, папуче, социјалне и едукативне игре.

- Историја хуманитарне сарадње моје фондације и Дома за дјецу и омладину без родитељског старања `Рада Врањешевић` из Бањалуке испуњена је пажњом и љубављу према нашој деци. Веома сам срећна јер ће ова донација обезбедити сигурнији и бржи превоз деце, као и уживање у разним излетима. Радујем се лету када би деца могла да дођу и посете мог мужа и мене на Краљевском двору - поручила је принцеза Катарина.