latinica  ћирилица
16/04/2020 |  16:46 ⇒ 17/04/2020 | 07:35 | Аутор: РТРС

Сијарто у Бањалуци: Српска увијек може да рачуна на Мађарску (ФОТО/ВИДЕО)

Мађарски министар иностраних послова Петер Сијарто рекао је данас у Бањалуци да је Мађарска пријатељ Републике Српске на којег увијек може да рачуна.
Петер Сијарто - Фото: РТРС
Петер СијартоФото: РТРС

- Можете да рачунате на нас и ми ћемо вам бити на помоћи у свему у чему можемо и у будућности - поручио је Сијарто.

Он је пожелио Српској и њеном руководству успјех у борби против вируса корона. Сијарто је поручио да ће Мађарска увијек поштовати одлуке Републике Српске јер сматра да нема право и не жели да се мијеша у унутрашња питања.

Овом посјетом желио сам да изразим поштовање које Мађарска указује Српској и њеним грађанима. Нама је јасно да западни Балкан стоји пред великким изазовима као и централна Европа. Ми смо такође добили помоћ од пријатеља и знамо колико је то важно - истакао је Сијарто.

Он је нагласио да је Република Српска пријатељска земља и да је било евидентно да ће Мађарска пружити помоћ.

- Нама су помогли пријатељи, а пошто сте ви наши пријатељи, када сте нам се обратили за помоћ било је за нас потпуно евидентно да ћемо вам је пружити. Надамо се да ће ваши здравствени радници успјешно користити опрему коју смо данас допремили - истакао је Сијарто.

Фото: РТРС

У Бањалуци је данас одржан састанак Сијарта са предсједницом Републике Српске Жељком Цвијановић, премијером Радованом Вишковићем и српским чланом Предсједништва БиХ Милорадом Додиком.

Фото: РТРС

Повезане вијести:

Додик: Мађарска примјер како се дјелује у вријеме пандемије

Стигла помоћ из Мађарске