latinica  ћирилица
20/04/2020 |  13:14 ⇒ 18:54 | Аутор: СРНА

Мигрантима у Липи све обезбијеђено за мјесец дана, српским повратницима ни за 25 година

Повратници у поједина мјеста у Федерацији БиХ ни након 25 година нису добили струју и воду, те муче муку са инфраструктуром, а све то је обезбијеђено за мање од мјесец дана за мигранте који ће бити смјештени у новоизграђени камп у селу Липа код Бихаћа, изјавио је Срни предсједник Општинског одбора СНСД-а у Босанском Петровцу Немања Давидовић.
Мигрантски центар у селу Липа (фото: banjaluka.net) -
Мигрантски центар у селу Липа (фото: banjaluka.net)

Давидовић каже да је за мигранте, осим струје и воде, обезбијеђен и интернет.

- Ништа није случајно, поготово што се за васкршње празнике премјештају мигранти из Бихаћа у село Липа у мигрантски центар који се налази стотину метара од Храма Вазнесења Господњег - рекао је Давидовић и додао да је све то неко добро организовао, смислио и за све "узео велики новац".

Он је истакао да би власти у Федерацији БиХ требало више да воде рачуна о становништву.

"Када би власти у ФБиХ водиле рачуна о нама који живимо овдје, као што се води о мигрантима, без обзира на то да ли био Србин, Бошњак или Хрват - ми бисмо много боље живјели", сматра Давидовић.

Он је навео да мигранти желе у земље ЕУ, а на овај начин их смјештају на простор на којем не желе да буду.

Камп "Липа" код Бихаћа спреман је за шаторски прихват до 1.000 миграната и избјеглица, саопштено је данас из Међународне организације за миграције.

Одбор за заштиту права Срба у Федерацији БиХ поручио је раније да је недопустиво да на подручју српског села Липа код Бихаћа, које је окружено селима у којима живе Срби, буде формиран мигрантски центар.