latinica  ћирилица
20/05/2020 |  09:26 | Аутор: СРНА

Подршка српском народу у Црној Гори - не дамо светиње!

Само храбро, без страха, са нама је правда, не дамо светиње, поручили су српском народу и Српској православној цркви у Црној Гори млади из Бијељине.
Бијељина: Крст од аутомобила - Фото: СРНА
Бијељина: Крст од аутомобилаФото: СРНА

Неформална група Омладина са Богдановић плаца у Бијељини са својим пријатељима синоћ је формирала конвој аутомобила у облику православног крста и на тај начин су изразили подршку српском народу у Црној Гори и СПЦ.

- Свједоци смо немилих сцена у којима се готово свакодневно дешавају напади на народ и СПЦ нашој братској Црној Гори и наш гест је одраз бунта којим желимо да покажемо да је наше насеље, град али и народ увијек уз своју браћу, деценијама уназад па и данас у одбрани српских светиња - поручили су млади из Бијељине.

Ова група је у свом градском насељу Богдановића плац раније на зиду зграде нацртала цртаног јунака Штрумпфа, који представља народ који се бори против злог Гаргамела, односно власти Црне Горе.

- Аутомобилима смо формирали крст, као један од највећих симбола православне вјере и тиме поново пружили подршку СПЦ и српском народу у Црној Гори уз поруку - само храбро, без страха, са нама је правда - наводе учесници догађаја.