latinica  ћирилица
20/05/2020 |  13:33 | Аутор: СРНА

Језера на Мањачи спремна за посјетиоце од 1. јуна (ФОТО)

Нови туристички комплекс на језерима на Мањачи биће отворен за посјетиоце, највјероватније, већ од 1. јуна, након што се окончају преостали послови на уређењу овог простора, саопштено је из бањалучког Центра за развој пољопривреде и села.
Туристички комплекс на језерима на Мањачи - Фото: РТРС
Туристички комплекс на језерима на МањачиФото: РТРС

Из овог центра су нагласили да је до сада урађено много посла како би овај туристички комплекс засијао у пуном сјају.

- Очишћен је комплетан локалитет и одвезене огромне количине отпада који је настајао годинама. Искрчено је старо дрвеће и растиње, те са обје стране језера изграђено шеталиште у дужини од око четири километра - наводе у Центру.

У саопштењу је истакнуто да је око језера засађено украсно дрвеће и уређене зелене површине, израђена три велика простора са надстрешницама са роштиљским мјестима, као и
да ће посјетиоцима на располагању бити и велики паркинг за аутомобиле и аутобусе.

Истовремено, извршена је и анализа квалитета воде у језеру, чији састав је микробактериолошки и хемијски изузетно добар, што је својеврсна гаранција купачима и посјетиоцима да могу уживати у купању.

Из Центра су нагласили да је језеро порибљено амуром и толстолобиком, а ове врсте су одабране јер су чистачи језера од траве и корова.

Радови на уређењу овог туристичког комплекса трају већ годину дана, са циљем да Бањалучани добију лијепо и угодно мјесту за одмор и рекреацију.

- Имајући у виду да ћемо ове године претежно бити ослоњени на домаће ресурсе и домаћи туризам, вјерујемо да ћемо већ овог љета успјети да привучемо велики број наших суграђана. Наредних дана биће изграђене и рецепције на улазу, а планиран је и завршетак изградње два санитарна блока са тоалетима и тушевима - истичу из
Центра за развој пољопривреде и села.

У саопштењу је наведено да Туристичка организација тренутно ради на обиљежавању туристичке сигнализације.