latinica  ћирилица
20/05/2020 |  23:07 ⇒ 21/05/2020 | 07:02 | Аутор: РТРС

Додик: Документација за мобилну болницу ускоро ће бити ријешена; Све је транспарентно (ВИДЕО)

Мобилна болница има све што је јендој болници потребно како би самостално функционисала, изјавио је српскичлан Предсједништва БиХ Милорад Додик гостујући у емисији Телеринг.
Милорад Додик - Фото: РТРС
Милорад ДодикФото: РТРС

Он је објаснио да је немедицинска опрема ишла директно на царињење и стигла је у Српску, али је медицинска опрема као витални дио болнице морала да прође додатне фазе и процедуре, од којих је једна да се од Агенције за лијекове БиХ прибаве потребне дозволе.

- Сва опрема је стигла у царинске терминале, али је била потребна додатна документација и ту је дошло до застоја. То ће у најкраћем року бити ријешено и то ће људи да виде. Све је транспарентно - рекао је Додик.

Он је упозорио да епидемија није завршена, иако епидемиолози кажу да је вирус ослабио и да не може да обухвати оволики број људи.

- Приче да ће све проћи када дође топло вријеме нису тачне. Вирус слаби, речено је да мутира, али вјерујемо да ће наука наћи начин да се нађе или лијек или вакцина и да нови талас на јесен дочекамо спремни. Ово је вријеме у којем треба да научимо да имамо одговорност према себи и свом окружењу и да држимо дистанцу и спроводимо мјере хигијене - нагласио је он.

Додик је апеловао на људе да се то претвори у нове навике, захваљујући чему ћемо сви имати мање проблема.