latinica  ћирилица
20/05/2020 |  23:49 ⇒ 21/05/2020 | 08:01 | Аутор: РТРС

"СНСД нема разлога за одгађање избора " (ВИДЕО)

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик гостујући у емисији Телеринг говорио је и о предстојећим локалним изборима.
Милорад Додик - Фото: СРНА
Милорад ДодикФото: СРНА

Додик је навео да су грађани Српске свјесни како каже издајничког потенцијала СДС-а и ПДП-а, странака које су пристале на ревизију историје и у Представничког дому Парламентарне скупштине БиХ подржале Резолуцију о поштовању жртава усташког режима којом се Бошњаци сматрају страдалницима у Другом свјетском рату, а нигдје се не спомињу српске жртве из Јасеновца. 

- Влада Српске има подршку двотрећинске већине у Народној скупштини, а међу опозицијом има неколико галамџија који праве перформансе, а што живот није. Живот носи у себи озбиљност коју треба показати у вођењу државе и ми то показујемо - истакао је Додик, који је и лидер СНСД-а.

Нагласио је да ова странка сарађује са онима који су усмјерени на базичну идеју, а то је Република Српска.

- Многи из СДС-а нису задовољни политиком коју води њихов лидер Мирко Шаровић - навео је Додик, те подсјетио на бивше чланове ове странке из Добоја, али и градоначелника Бијељине Мићу Мићића.

Каже да ће сутра имати састанак са Мићом Мићићем, који је показао отпор од како истиче издајничке политике СДС-а.

- Сматрао да треба да се укључи и бори за стабилност Републике Српске и за Бијељину. Његова политика се приближила ономе за шта се ми залажемо и договорићемо аранжман који подразумијева заједничко учешће на изборима - најавио је Додик.

Он је рекао да СДС, као партија која је створила Републику Српску и у којој има коректних и поштених људи који су патриоте, не заслужује да оде на гробље историје.

- Шаровић је злоупотријебио СДС. Његовим спекулацијама, СДС издаје Српску до темеља, разграђује и онемогућује њену будућност - нагласио је Додик.

Истакао је да СНСД нема разлога за одгађање избора, за које је обезбијеђен новац, али да су проблем нелегално изабрани чланови Централне изборне комисије.