latinica  ћирилица
22/05/2020 |  12:42 ⇒ 22:20 | Аутор: СРНА

Прочитајте закључке Републичког штаба (ВИДЕО)

Републички штаб за ванредне ситуације донио је данас Закључак о престанку примјене Закључка о ограничењу и забрани кретања на територији Републике Српске.
Републички штаб за ванредне ситуације -
Републички штаб за ванредне ситуације

- Овим закључком престаје примјена Закључка о ограничењу и забрани кретања на територији Републике Српске од 5. маја и 14. маја. Овај закључак ступа на снагу даном доношења - саопштено је из Бироа Владе Републике Српске за односе са јавношћу.

Републички штаб за ванредне ситуације донио је и Закључак о пружању здравствене услуге тестирања на вирус корона држављанима Републике Српске који путују у иностранство ради лијечења, као и њиховим именованим пратиоцима.

Закључком се задужују јавне здравствене установе које су организоване и оспособљене за пружање здравствене услуге тестирања на вирус корона, да изврше тестирања на вирус корона држављанима Српске који путују у иностранство ради лијечења, као и њиховим именованим пратиоцима, а по рјешењу о одобравању лијечења на терет Јавне установе Фонд солидарности за дијагностику и лијечење обољења, стања и повреда дјеце у иностранству, односно Јавне установе Фонд здравственог осигурања Српске.

У саопштењу је наведено да су за то задужене јавне здравствене установе Универзитетски клинички центар Републике Српске Бањалука, Универзитетска Болница Фоча, Болница "Свети врачеви" Бијељина и Институт за јавно здравство Републике Српске.

- Уколико рјешењем о одобравању лијечења из тачке један овог закључка није одређен пратилац тестирање се може извршити и пратиоцу за које изабрани доктор медицине - специјалиста породичне медицине накнадно утврди неопходност пратње на одговарајућој потврди - појашњено је у саопштењу.

У саопштењу је наведено да је Институт за јавно здравство Републике Српске задужен да организује снабдијевање јавних здравствених установа из тачке један овог закључка потрошним материјалом за спровођење поступка тестирања.

Овај закључак ступа на снагу даном доношења.

Сви досадашњи закључци Републичког штаба за ванредне ситуације доступни су на порталу Владе Републике Српске у секцији "Републички штаб за ванредне ситуације - Акти".