latinica  ћирилица
24/05/2020 |  10:55 ⇒ 10:56 | Аутор: СРНА

Стевановић: Изашли из оквира закона, правно насиље

Замјеница предсједника Демократског савеза Споменка Стевановић оцијенила је да је Централна изборна комисија БиХ огађањем локалних избора дефинитивно изашла из законског оквира, чиме је извршена једна врста правног насиља, као и да је питање легитимност избора.

- Начин избора чланова ЦИК-а БиХ је супротан закону и самим тим нелегитиман. Тиме се доводи у питање и легитимност одлуке о провођењу избора - рекла је Стевановићева Срни.

Стевановићева је подсјетила да су СДС и ПДП у коалицији и у сарадњи са странкама из Федерације БиХ изабрале своје страначке људе у ЦИК и довеле до стања тоталне конфузије.

Питање је, додала је, да ли ће избори уопште бити легитимни ако овакво стање остане и да ли ће то бити прави израз воље народа.

- Лицемјерно је од СДС-а и ПДП-а које стално потенцирају на транспарентности, провођењу закона, легитимности избора, да неко краде, а неко не краде изборе. Управо су они оваквим својим поступцима допријели оваквом стању у којем се тренутно налазимо - закључила је Стевановићева.

Локални избори у БиХ биће одржани 15. новембра, умјесто 4. октобра, одлучила је јуче Централна изборна комисија.