latinica  ћирилица
25/05/2020 |  10:49 ⇒ 10:50 | Аутор: СРНА

Брнабић: Није повећан број миграната, ситуација под контролом

Премијерка Србије Ана Брнабић изјавила је данас да у Србији није повећан број миграната и да је сутуација под контролом.
Ана Брнабић - Фото: ТАНЈУГ
Ана БрнабићФото: ТАНЈУГ

- Немамо додатних миграната, ситуације је под контроло осим што је било лажних вијести /о њиховом насељавању/ - рекла је Брнабићева.

Она је за Телевизју "Прва" рекла да је за вријеме ванредног стања због вируса корона било доста лажи о насељавању миграната.

Брнабићева је напоменула да су током ванредног стања мигранти били у прихватним центрима и да нису могли да их напуштају.

- То смо морали да урадимо због здрвствене ситуације и због њихове и безбиједности свих грађана - рекла је Брнабићева.

Она је подсјетила да је на подручје Шида, уз границу Србије са Хрватском, послата војска да обезбјеђује мигрантске центре јер је локално становиштво било узнемирено.

Брнабићева је рекла да ће Србија наставити да се хумано и одговорно понаша према мигрантима, као што је радила током 2015. и 2016. године када је мигрантска криза била на врхунцу.

У три прихвата центра у Шиду, према раније саопштеним подацима, налази се око 1.900 миграната које обезбјеђује 70 припадника војске. У Србији је око 8.000 миграната чији циљ је да оду у неку од држава ЕУ.