latinica  ћирилица
26/05/2020 |  20:02 ⇒ 21:06 | Аутор: РТРС

Бања Врућица поново отвара врата корисницима

Након два мјесеца паузе, због епидемије вируса корона, бање у Српској интензивно се припремају за прве госте и љетњу сезону. Чине то и у Бањи Врућици код Теслића, уз све мјере заштите и дезинфекције, и за госте, и за запослене.

Врата Бање Врућице поново су отворена за госте. Иако малобројни, придржавају се прописаних мјера заштите. Вратити старе и привући нове госте, први је и основни циљ запослених у бањи.- Ми смо, за почетак, омогућили свима онима који сами долазе да буду без икакве доплате сами у собама, чисто ради повећања њихове сигурности и безбједности - рекао је Александар Радошевић, ЗТЦ Бања Врућица Теслић

Бања је, разноврсном понудом, прилика за бијег од стреса и двомјесечне изолације. Овдје кажу да је "спа оаза" идеална за опуштање.

- Нудимо сауну, неке ритуале за тијело, за опуштање, масажу и уз то има и прелијепи ђакузи - истакла је Јована Ђукић из wеллнесс центра.

Од половине марта, због пандемије, у бањи су отказане на десетине хиљада ноћења. Отказане су и бројне групне резервације и догађаји, али без обзира на то, овдје су спремни за нову сезону.

- Дио простора смо реновирали и кренули смо са понудом фризерско-козметичких услуга, затим проширили услугама масаже и од јуче смо припремили водене садржаје , затворене и отворене базене и сад чекамо лијепо вријеме да нам се гости врате - рекла је марија Ћурковић менаџер wеллнесс центра у ЗТЦ Бања Врућица Теслић.

- Па као што видите базени су већ припремљени, лежаљке смо поставили, тренутно радимо чишћење базена. Извршена је сва дезинфекција - навео је Драгиша Борић, Служба спорта и рекреације.

Илија Колар, из Зенице, с нестрпљењем очекује да бања почне да ради у пуном капацитету.

- Прошле године сам био више од три мјесеца зато што имају дивне услове било да се ради о унутрашњим или вањским базенима - истакао је Колар.

Стандардни пакети, уз здравствене услуге које Бања Врућица нуди, ускоро ће бити проширени специјалном пакетом, који ће се односити на коришћење ваучера. До краја године, моћи ће да га искористи сваки пунољетан грађанин Републике Српске.