latinica  ћирилица
29/05/2020 |  11:57 | Аутор: СРНА

Бански двор: Онлајн концерт мјешовитог хора "Кастратоника" 2. јуна

Бањалучки Културни центар Бански двор емитоваће 2. јуна на званичном "Јутјуб" каналу концерт бањалучког мјешовитог хора "Кастратоника".
Бански двор - Фото: РТРС
Бански дворФото: РТРС

Тиме ће бити настављена серија онлајн концерата значајних домаћих, регионалних и свјетских умјетника с циљем наставка комуникације са публиком и за вријеме ванредних мјера у вези са сузбијањем ширења вируса корона.

Наступ мјешовитог хора, који је одржан у фебруару у концертној дворани Банског двора, биће емитован у 20.00 часова.

- Након неколико концерата истакнутих свјетских умјетника и ансамбала, серију онлајн емитовања настављамо са концертом још једног квалитетног домаћег састава и тиме потврђујемо нашу концептуалну опредијељеност да поред реномираних интернационалних умјетника константно радимо и на промоцији наших значајних извођача и стваралаца - рекао је директор Банског двора Младен Матовић.

Мјешовити хор "Кастратоника" изводи класичне и савремене композиције, духовну, етно-музику и обраде различитих популарних композиција, саопштено је из Банског двора.

Хор је основан 2017. године, а њиме диригује професор Душан Покрајчић.

Хор је остварио бројне запажене наступе на међународним фолклорним фестивалима, а на прошлогодишњем међународном хорском такмичењу у Бијељини освојио је двије златне медаље у категоријама духовна музика и камерни хорови.