latinica  ћирилица
29/05/2020 |  14:09 | Аутор: РТРС

Отворене границе за сусједне земље

Одлука Савјета министара о прописивању додатних услова за улазак странаца у БиХ, којом се омогућава улазак у БиХ држављанима Црне Горе, Хрватске и Србије ступила је на снагу даном доношења, саопштено је из Граничне полиције БиХ.

Савјет министара, на приједлог Министарства безбједности, а на иницијативу Граничне полиције БиХ, ову одлуку донио је на јучерашњој сједници.

Такође, јуче је прецизирано да странци због пословних обавеза могу ући у БиХ под условом да посједују позив правног лица из БиХ, те потврду о негативном тесту на вирус САРС-КОВ-2, не старију од 48 часова од тренутка уласка.

Савјет министара информисао је и да 1. јуна престаје да важи одлука о привременом затварању граничних прелаза у ваздушном саобраћају за промет путника у БиХ.

То значи да се од 1. јуна отварају гранични прелази на аеродромима у БиХ, те ће се примјењивати одредбе раније донесених одлука о прописивању додатних услова за улазак странаца у БиХ уз поштивање прописаних епидемиолошких мјера надлежних тијела у БиХ, напомиње се у саопштењу.