latinica  ћирилица
31/05/2020 |  19:51 ⇒ 20:28 | Аутор: РТРС

Технолошки факултет Зворник члан Европске федерације за хемијско инжењерство (ВИДЕО)

Технолошки факултет Зворник, Универзитета у Источном Сарајеву, постао је члан Европске федерације за хемијско инжењерство.
Студенти - Фото: РТРС
СтудентиФото: РТРС

Ово је први факултет из БиХ, који је примљен у престижну федерацију, чији је циљ међународна сарадња у науци и образовању.

Пријем у Европску федерацију за хемијско инжењерство, која окупља 36 друштава из 28 европских земаља, 14 институција из цијелог свијета и најистакнутије научнике из ове области, потврда је да је Технолошки факултет испунио стандарде у истраживању.

- Што је са једне стране потврда квалитета саме институције и афирмативног рада инситуције, а с друге стране привилегија и част да нашу институцију промовишемо у смислу међународне сарадње - рекла је Љубица Васиљевић руководилац Катедре за биологију.

Факултет овим добија могућност да активно учествује у раду Европске федерације, повеже се са престижним институцијама и допринесе увезивању домаће привреде са иностраним партнерима. Студентима ће олакшати учешће у међународним пројектима, али и приступ европском тржишту рада.

- Једна сигурност за наше студенте сутра. За ту неку, како за вертикалну и хоризонталну пролазност током студирања, тако и сутра након завршетка студијског програма, односно завршетка Факултета, да могу наћи лакше посао унутар европског тржишта рада - рекао је Драган Вујадиновић декан Технолошког факултета Зворник.

Бројни дипломци Технолошког факултета, годинама, својим знањем утичу на развој привреде од Новог Града до Требиња, од Канаде до Блиског истока. Чланство у престижној Федерацији требало би да допринсе и привредном развоју Српске.