latinica  ћирилица
02/06/2020 |  17:57 ⇒ 19:36 | Аутор: РТРС

Додик: Оставка Радончића - обрачун у оквиру бошњачке политичке елите

 Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је да оставка министра безбједности у Савјету министара Фахрудина Радончића представља обрачун у оквиру бошњачке политичке елите.

- Сам Радончић је рекао да је то проблем миграната гдје постоји план СДА. О томе смо могли да чујемо на Предсједништву прије једно мјесец дана и видјело се да ту нешто не функционише - рекао је Додик новинарима.

Он је додао да сада опет Савјет министара није комплетан.

- То мјесто свакако припада Бошњацима, али је неопходно наравно да се прођу све провјере и процедуре тог новог имена. Што се тиче Радончића, мислим да је он показивао једну ангажованост далеко више након погубних посљедица на том мјесту у претходном мандату - рекао је Додик.

Он је за Радончића рекао да је био човјек који је прихватао реално позиционирање Министарства унутрашњих послова Републике Српске, као и да је обављао консултације које су биле од користи и за БиХ и Републику Српску.

- Покушаћемо да нађемо неког сличног у том погледу и вјерујем да је то могуће - закључио је Додик.

Министар безбједности у Савјету министара Фахрудин Радончић потврдио је раније данас у Сарајеву да ће поднијети оставку на функцију министра због политичке разлике у односу на нека стратешка питања између СДА и СББ-а, попут пакистанских миграната и афере "Респиратори".