latinica  ћирилица
04/06/2020 |  13:16 ⇒ 13:51 | Аутор: СРНА

Додик упутио писмо подршке предсједнику Кине

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик упутио је писмо подршке предсједнику Кине Си Ђинпингу и руководству те земље поводом усвајања законских рјешења с циљем унапређења националне безбједности у Специјалном административном региону Хонгконг.
Милорад Додик и Син Ђинпинг - Фото: РТРС
Милорад Додик и Син ЂинпингФото: РТРС

- Увјерен сам да ће усвајање овог закона унаприједити живот свих Ваших грађана и омогућити кинеским властима да на адекватан начин одговоре свим безбједносним изазовима. Веома цијеним политику Ваше земље која се, између осталог, темељи на принципима немијешања у унутрашња питања других земаља, што сте до сада показали и на примјеру БиХ - истакао је српски члан Предсједништва БиХ.

Додик је у писму осудио покушаје неких земаља да се мијешају у унутрашња питања Кине.

- Овом приликом желим да Вам поновим моју пуну подршку суверенитету и територијалном интегритету Народне Републике Кине. Такође, желим да изразим и велику захвалност на помоћи коју сте нам пружили у најтежим тренуцима, као и своју спремност да наставимо да унапређујемо наше билатералне односе на свим пољима, а нарочито у оквиру иницијативе `Појас и пут` - наглашава се у писму.

Српски члан Предсједништва БиХ упутио је предсједнику Кине изразе дубоког поштовања, уз најбоље жеље за мир и благостање пријатељског кинеског народа, саопштено је из кабинета српског члана Предсједништва БиХ.