latinica  ћирилица
05/06/2020 |  09:36 | Аутор: Б92

"Дан Д" за КК Партизан

Кошаркашки клуб Партизан данас, с почетком у 15 часова одржаће важну конференцију за новинаре, најављено је из Управног одбора клуба.

Предсједник клуба Остоја Мијаиловић обратиће се новинарима и јавности како би саопштио даљи план Партизана, односно да ли ће наредне године играти у Еврокупу или ФИБА Лиги шампиона.

Дилеме не би требало да буде, Еврокуп је такмичење које доноси учешће у Евролиги у којој се такмиче најбољи клубови Европе, међутим поједини у клубу су наводно за напуштање компаније ЕКА која стоји иза ЕЛ-а и ЕК-а.

Како је прије два дана саопштено на сајту клуба, под тачком четири, УО је након трочасовне расправе донио одлуку да подржи приједлог којим се овлашћује Остоја Мијаиловић да до петка донесе одлуку о будућем путу КК Партизан и то саопшти јавности.

Додаје да су након веома конструктивне расправе, чланови УО, који уједно чине представнике већине спонзора клуба, изнијели су подијељена мишљења о питању будућности клуба, гдје се одређени број чланова изјаснио за прелазак у такмичења под окриљем ФИБА, док су се други изјаснили за останак под окриљем ЕКА.

Партизан је, сада већ, прошле сезоне био најбоља екипа у Еврокупу, али је остао без Евролиге јер је први човјек Ђорди Бертомеу одлучио да поништи такмичарску годину и понови исту, са истим учесницима (у Евролиги), наредне сезоне.