latinica  ћирилица
07/06/2020 |  19:50 ⇒ 08/06/2020 | 07:10 | Аутор: РТРС

Још увијек непознати налогодавци убиства Маузера (ВИДЕО)

Припадници Удружења ветерана Гарде Пантери обиљежили су 20 година од убиства Љубише Савића Маузера, ратног команданта ове гарде, оснивача Демократске странке и некадашњег начелника Управе полиције МУП-а Српске.
Љубиша Савић-Маузер - Фото: РТРС
Љубиша Савић-МаузерФото: РТРС

Ветерани Пантера не одустају од захтјева да наручиоци Маузеровог убиства буду откривени и кажњени. Од локалне власти траже да Бијељина добије улицу Љубише Савића Маузера.

У присуству родбине и пријатеља, ветерани су одали почаст свом ратном команданту који је убијен у Бијељини на данашњи дан прије 20 година.

На спомен-обиљежју на мјесту Маузеровог убиства, положили су вијенце и цвијеће и послали поруку да за њих истрага о Маузеровом убиству није завршена:

- Налагодавци нису откривени и ми ћемо као удружење инсистирати код тужилаштва и полицијских агенција да се случај до краја ријеши. У посебном одјељењу Тужилаштва за организовани криминал БиХ тај предмет се води као активан и ми смо скоро послали упит да видимо какво је стање и да ли се нешто предузима. Добили смо усмени одговор да је предмет активан - истакао је Петар Цвјетиновић, предсједник Удружења ветерана Гарда Пантери.

Љубиша Савић Маузер је херој Семберије и Републике Српске те на овај начин чувамо сјећање на њега и његово дјело, поручили су ветерани Пантера. Сматрају да је власт заборавила његову улогу у рату и његову послијератну политичку улогу.

Члан Удружења Љубиша Аћимовић наглашава да би Маузерово име требало да носи улица у Бијељини.

Подсјећамо да је за убиство Љубише Савића Маузера, прије десет година, осуђен Ђорђе Ждрале на 20 година затворске казне.