latinica  ћирилица
22/06/2020 |  00:29 ⇒ 00:40 | Аутор: РТС

Ђоковић ће се у Београду тестирати на вирус; Наставак турнеје упитан

Најбољи тенисер свијета Новак Ђоковић вратиће се у Београд, гдје ће бити тестиран на вирус корона, послије потврде да је Григор Димитров заражен.
Новак Ђоковић (фото:Tanjug/ANDRIJA VUKELIC) -
Новак Ђоковић (фото:Tanjug/ANDRIJA VUKELIC)

Ђоковић је у Београду и Задру, током Адриа тура, био у блиском контакту са Бугарином и мораће да уради тест на ковид 19.

Иако ће то многи урадити у Хрватској, најбољи играч свијета одлучио се са другачији корак и повратак у родни град.

Како није осјетио никакве симптоме, у складу са препорукама надлежних хрватских здравствених власти, одлучио је да се врати у Београд.

У Србији ће и контактирати епидемиологе и обавити неопходна тестирања на вирус

- Учесници Адриа тура из иностранства, укљућујући тенисере из Србије, и организаторе, слободни су да отпутују назад кућама, гдје је потребно да се јаве епидемиолошким службама, како би добили информације и даље препоруке. То је истакла епидемиолошка служба Задарске жупаније, са којом су организатори турнира све вријеме на директној вези. За све учеснике из Хрватске, препорука је да сви који су били у блиском контаку дужем од 10 минута с Григором Димитровом спроведу самоизолацију од 14 дана и да се јаве свом лекару опште праксе - саопштено је из Адриа тура.

Челни људи Адриа тура наговијестили су да ће читава турнеја бити отказана јер морају да донесу "важну одлуку".

Послије викенда у Београду и Задру, планиран је турниру Бањалуци, као и егзибициони меч Ђоковића и Дамира Џумхура у Сарајеву.

Повезане вијести: 

Учесник Адриа тура има корону (ФОТО)