latinica  ћирилица
28/06/2020 |  10:21 ⇒ 10:25 | Аутор: РТРС

Арлов: Док постојимо морамо бити поносни на косовске јунаке

Предсједник Одбора за помоћ Косову и Метохији Милорад Арлов честитао је Србима на Косову и Метохији и свим Србима широм свијета Видовдан, један од најзначајних празника и датума у српској историји.
Милорад Арлов (фото: tvmost.info) -
Милорад Арлов (фото: tvmost.info)

- Видовдан нас сабире и окупља на литургијама у православним храмовима, али и на парастосима већ 631 годину од Косовског боја  и најзначајније српске битке без које можда не би ни постојали, без који би сигурно све било другачије. Док постојимо морамо бити  поносни на Косовске јунаке, на нашег светог кнеза Лазара. Данас као и увек на Газиместану достојанствено и мирно никога не вређајући предвођени нашим светим крстом и православним великодостојницима на парастосу одајемо почаст  за све јунаке и жртве од Косовског боја до данас - наводи се у честитки Арлова.

Арлов истиче да му је жао што данас није у порти манастира Грачаница, једној од највећих светиња на светој архијерској литургији и парастосу на Газиместану.

- Ту сам са вама и уз Вас више од деценије али ове године сам спречен да будемо заједно. Неправедно као човјеку који се много година без политике искључиво бави хуманитарним радом и помоћи српском народу на Косову и Метохији без разлога и објашњења 26. јуна  није ми дозвољено од косовске полиције  да уђем на Косово и Метохији. Али то и сви други проблеми које трпите ви на Космету, а и ми заједно са вама, морају нас само ојачати да будемо увијек једни уз друге. Уз крст православни то нам је једини спас да сачувамо себе и своја поколења, постојање, своју вјеру и православну цркву. Увијек са вама и уз вас - поручује Арлов.