latinica  ћирилица
28/06/2020 |  10:59 ⇒ 16:16 | Аутор: РТРС

Чубриловић: Видовдан обиљежио српску историју кроз вијекове

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић поручио је у честитки поводом Видовдана да је овај празник један од најважнијих датума који је обиљежио српску историју кроз вијекове.
Недељко Чубриловић - Фото: СРНА
Недељко ЧубриловићФото: СРНА

- На овај дан Република Српска одаје почаст својој војсци која је у одбрамбено-отаџбинском рату ударила темеље њеног стварања и сачувала српски народ на овим просторима од потпуног страдања и прогона - навео је Чубриловић.

Он је истакао да је у тој борби живот положио велики број најбољих синова, те да су њихова жртва и сјећање на њих трајна обавеза и завјет будућим генерацијама да чувају и граде Републику Српску.

- Нека нам сваки Видовдан у будућности, као и кроз историју, буде завјет саборности, херојства и одлучности да останемо и опстанемо на часном путу наших предака који су слободарски пут српског народа давно исцртали као суштину нашег постојања и трајања - поручио је Чубриловић у честитки.

Чубриловић је честитао крсну славу Видовдан команданту Трећег пјешадијског /Република Српска/ пука Оружаних снага БиХ бригадиру Милану Радојчићу , официрима, подофицирима и свим војницима овог пука.

Војска Републике Српске формирана је 12. маја 1992. године одлуком Народне скупштине Српске Републике БиХ у Бањалуци. Интегрисана је у Оружане снаге БиХ као Трећи пук.