latinica  ћирилица
30/06/2020 |  09:40 ⇒ 16:22 | Аутор: РТРС

НСРС о Приједлогу Пословника (ВИДЕО)

Посланици Народне скупштине Републике Српске разматрају Приједлога Пословника ове институције. Претходно је размотрен Приједлог закона о измјенама и допунама Закона о заштити животне средине. У току је редовна пауза до 17.00 часова.
Сједница НСРС - Фото: РТРС
Сједница НСРСФото: РТРС

Сједницу након паузе пратите на РТРС плусу и нашем порталу.

Циљ новог пословника Народне скупштине Републике Српске јесте да се унаприједи рад и повећа ефикасност рада Парламента, те отклоне уочени недостаци у важећем Пословнику, уз континуирано чување дигнитета ове највише законодавне институције Српске, рекла је предсједник Законодавног одбора НСРС Душица Шолаја.

Посланик СНСД-а Драгослав Кабић оцијенио је да је Приједлог закона о измјенама и допунама Закона о заштити животне средине квалитетно рјешење, али да је потребно посветити посебну пажњу заштити изворишта воде и осталих природних богатстава.

- Сви морамо више водити рачуна о заштити животне средине. Од пресудног значаја је рад локалних заједница и инспекцијских органа у контроли заштите животне средине - рекао је Кабић током расправе у Народној скупштини о овом законском рјешењу.

Приједлогом закона о измјенама и допунама Закона о заштити животне средине биће омогућено успостављање ефикаснијег система заштите животне средине на територији Српске, рекла је министар за просторно уређење, грађевинарство и екологију Сребренка Голић.

- Измјенама и допунама овог закона приступило се првенствено због потребе додатног усклађивања његових одредаба са изворима права ЕУ којима се уређује област заштите животне средине - рекла је Голићева образлажући законско рјешење.

Овим законским рјешењем прецизније је регулисано питање заштите земљишта.

Прописана је одговорност за субјекте који обављањем активности могу утицати на квалитет земљишта, као и начин обезбјеђивања средстава за реализацију мјера за отклањање и заустављање загађења земљишта до нивоа који је безбједан за коришћење.

Пренос на РТРС плус и нашем порталу.

Повезане вијести:

НСРС размотрила измјене Закона о управљању отпадом (ВИДЕО)