latinica  ћирилица
01/07/2020 |  11:31 ⇒ 11:31 | Аутор: СРНА

Скенлан: Власти Бијељине фокусиране на раст приватног сектора

Први замјеник високог представника Мајкл Скенлан посјетио је Бијељину и похвалио власти овог града што су и даље фокусиране на раст приватног сектора и промоцију социјалне толеранције и инклузије, саопштено је из ОХР-а.
Мајкл Скенлан (фото: nula49.com) -
Мајкл Скенлан (фото: nula49.com)

Скенлан се јуче састао са градоначелником Бијељине Мићом Мићићем, потпредсједником Скупштине града Мустафом Градашчевићем и представницима Одсјека за локални економски развој и европске интеграције.

У саопштењу је наведено да је Скенлан, који је супервизор за Брчко дистрикт, са саговорницима разговарао о томе колико је значајно за локалне власти да буду у току са потребама заједнице и да се те потребе рјешавају кроз адекватне јавне услуге.

Скенлан је посјетио новоуспостављени Инкубацијски центар за одрживи развој "ИнЦОР", инкубатор за информатичке стартап фирме, који ће омогућити младим предузетницима у Бијељини да стварају нове компаније, те самим тим радна мјеста у динамичном и перспективном ИТ сектору.

Скенлан је истакао значај осигурања транспарентности и одговорности јавних функција, што су одлике које гласачи требају имати на уму када буду излазили на биралишта у новембру.

Он је поздравио напоре власти и грађана на спречавању ширења вируса корона, напомињући да се, међутим, из најновијих извјештаја може закључити да овај вирус још представља озбиљну пријетњу по јавно здравље.

- Из тог разлога, Бијељина као заједница мора да настави да се строго придржава упутстава и превентивних препорука надлежних органа - навели су из ОХР-а.