latinica  ћирилица
01/07/2020 |  12:29 ⇒ 12:32 | Аутор: СРНА

Вучић: Нећу дозволити нарушавање односа Срба и Бошњака

Предсједник Србије Александар Вучић рекао је да неће дозволити да се руше добри односи Срба и Бошњака у Новом Пазару, гдје екстремисти руше национални мир и стабилност и говоре да је у том граду ужасна ситуација када је ријеч о зарази вирусом корона.
Александар Вучић (фото:  Tanjug / Dragan Kujundžić) -
Александар Вучић (фото: Tanjug / Dragan Kujundžić)

Вучић је рекао да никоме неће дозволити да се игра са миром и стабилношћу у Србији.

Он је навео да је видио да су, усред свих тих притисака и мука којима је Србија била изложена, поједини новопазарски политичари, међу којима градоначелник Новог Пазара Нихад Бишевац, упутили писмо БиХ да траже помоћ у борби против вируса корона.

- Ја сам рекао, нема проблема, кога год хоћете пошаљите, ако мислите да има потребе. Али, ако мислите да је ситуација у БиХ боља него у Србији, то је толико нереално - рекао је Вучић за ТВ Пинк и додао да то схвата као политички притисак.

Вучић је затражио да му покажу иједну болницу у БиХ која изгледа као она у Новом Пазару, а да не прича о снабдјевености медицинском опремом.

- Али, ако је некоме лакше да каже "ево ми Бошњаци смо забринути за Бошњаке", ја немам никакав проблем. Добродошли сте, дођите и увјерите се, да улијете додатну енергију свом народу - поручио је Вучић.

Он је подсјетио да је БиХ дозвољено да отвори конзулат у Новом Пазару, те додао да је Србија отворила своје конзулате широм БиХ.

- Да ли мислите да ће било ко, сем Србије, у Новом Пазару да изгради путеве, болнице, вртиће, школе? Е па, неће нико - рекао је Вучић.

Вучић је нагласио да је Србија у Нови Пазар, Тутин, Сјеницу уложила више у инфраструктуру него било која власт, а у догледно вријеме биће и више него за вријеме Тита.

- Нећу да дозволим да се руше добри односи Срба и Бошњака и да екстремисти руше национални мир и стабилност и говоре да је ужасна ситуација у Новом Пазару - нагласио је Вучић.

Он је рекао да треба упоредити изглед болнице у Новом Пазару и, на примјер, у Дрвару, гдје је већинско српско становништво, у Федерацији БиХ.

- Зашто су неки жељели да политички злоупотријебе Нови Пазар, то је јасно - рекао је Вучић и додао да је разлог што је листа СНС-а побиједила у Новом Пазару то што су за њу гласали већински и Бошњаци, а не само Срби.

Вучић је дезинформације да болница у Новом Пазару није опремљена и да нема ничега назвао покушајем најпрљавије политичке манипулације, те додао да је најсмјешније то што су осуђени нарко-дилери јуче у Новом Пазару викали премијерки Србије Ани Брнабић да је лопов.

Он је рекао да у Новом Пазару има много заражених лица, али да је, на основу прикупљених информација, потпуно јасно да у том граду постоји једна од најмодернијих болница која има сву опрему, упркос лажима да респиратори не раде.

- То су, не само ноторне лажи, него горе од тога. Када се играте стварима када људи умиру, то показује колико лоше желите својој земљи - навео је Вучић и додао да ће из других градова Србије у Нови Пазар доћи љекари на испомоћ.

Он је рекао да је ситуација у Београду десет пута тежа него у Новом Пазару, али је Нови Пазар плодно тло да се подижу националне тензије, додајући да се ситуација и у Војводини погоршава.