latinica  ћирилица
02/07/2020 |  15:15 | Аутор: СРНА

Усвојен програм надзора над класичном и афричком кугом свиња

Влада Републике Српске усвојила је данас и Програм надзора над класичном и афричком кугом свиња код домаћих и дивљих свиња у Републици Српској у овој години чији је циљ рано откривање и спречавање ове болести животиња.
Афричка куга свиња - анализа - Фото: РТРС
Афричка куга свиња - анализаФото: РТРС

Циљ овог програма је и спречавање појаве, ширења, затим праћење, сузбијање или искорјењивање класичне куге свиња и афричке куге свиња, као и прикупљање релевантних података с циљем сагледавања епизоотиолошке ситуације у односу на класичне куге свиња и афричке куге свиња код домаћих и дивљих свиња.

Влада Српске усвојила је информацију о Смјерницама за финансирање мјера за унапређење енергетске ефикасности у јавним зградама у Републици Српској и задужила Министарство за просторно уређење, грађевинарство и екологију, Министарство енергетике и рударства и друга да приликом планирања и спровођења тих мјера примјењују те смјернице.

Смјернице служе за израду пројеката и мјера енергетске ефикасности који се односе на финансирање обнове зграда у јавном сектору, из домаћих извора и међународних финансијских и развојних институција у Републици Српској, саопштено је из Бироа Владе Републике Српске за односе с јавношћу.

- У контексту финансирања енергетске обнове зграда у јавном сектору појавила се потреба уређења овог сегмента друштвеног развоја кроз успостављање оквира за финансирање енергетске обнове зграда у јавном сектору. Овај финансијски оквир има за циљ да се њиме утврде елементи који ће служити за израду и реализацију пројеката и мјера енергетске ефикасности - наведено је у саопштењу.