latinica  ћирилица
03/07/2020 |  21:20 ⇒ 04/07/2020 | 07:46 | Аутор: СРНА

Рунић: Настављамо мирне протесте

У Дрвару ће сутра бити настављени мирни протести, које је стотињак становника одржало и данас због истовареног текстилног отпада из Италије на подручју ове локалне заједнице.
Мирни протести - Фото: СРНА
Мирни протестиФото: СРНА

Начелник општине Дрвар Душица Рунић, након што је данас телефоном разговарала са Родољубом Динићем, власником фирме рециклажног материјала предузећа "Кром рециклажа", која је истоварила отпад, рекла је да је власник обећао да ће одвести отпад из Дрвара у року од 24 часа.

Рунићева је навела да, међутим, постоји сумња да отпад, истоварен на више локација у Дрвару, неће бити одвезен у том року јер је, како је навела, ријеч о великој количини.

- Грађани Дрвара данас су одржали мирне протесте, које ће наставити и сутра док год отпад не буде одвезен из Дрвара - нагласила је Рунићева, која је присуствовала мирним протестима.

Живана Сабљић, једна од окупљених, рекла је Срни да ће Дрварчани блокирати и Сарајево ако буде потребно.

- Не желимо смеће које је завршило у Дрвару ко зна каквим одлукама и нечијим незнањем - поручује Сабљићева.

Мирном скупу присуствовали су и делегати из реда Срба у Дому народа Парламента Федерације БиХ Горан Броћета, Драгана Дамјановић, предсједник локалног Општинског вијећа Милан Кунић и одборник у општинском Вијећу Јасна Пећанац.

Дописник Срне јавља да су мирном протесту присуствовали и припадници специјалне полиције Министарства унутрашњих послова у Ливањском кантону.

Општинско вијеће Дрвара затражило је синоћ да надлежни инспекцијски органи у року од 24 часа наложе одговорним физичким и правним лицима и другим органима измјештање текстилног отпада из Италије истовареног у некадашњу фабрику "Грмеч".

Повезане вијести:

Дрвар: Протест и ванредна сједница због складиштења сумњивог текстилног отпада (ФОТО/ВИДЕО)