latinica  ћирилица
04/07/2020 |  13:01 | Аутор: СРНА

Нови Пазар: На боловању 70 љекара и медицинског особља

У болници у Новом Пазару, који је жариште заразе вирусом корона, на боловању је тренутно 70 љекара и медицинског особља.
Општа болница у Новом Пазару (Фото: sandzaklive.rs) -
Општа болница у Новом Пазару (Фото: sandzaklive.rs)

Координатор те здравствене установе Мирсад Ђерлек најавио је да ће од свих њих тражити да му сутра донесу документацију да би се утврдило да ли су на правом или лажном боловању.

Он је истакао да ће моментално добити отказ они за које се утврди да су отишли на лажно боловање, односно уколико се утврди да немају позитиван пи-си-ар тест.

- Дошли су људи из цијеле Србије. Ако ми Пазарци бјежимо, какви смо људи. Добиће отказ кунем се и Пазарцима и цијелој Србији. У овој борби морамо да учествујемо заједно. Нису њихови животи важнији од живота других медицинских радника - нагласио је Ђерлек на конференцији за новинаре у Новом Пазару.

РТС јавља да је у Београд данас слетио авион којим је допремљена медицинска помоћ Србији из Турске, намијењена прије свега Новом Пазару и Тутину.

Амбасадор Турске у Србији Танџу Билгич рекао је да Турска у борби против пандемије наставља да буде уз Србију и Нови Пазар.