latinica  ћирилица
08/07/2020 |  08:09 | Аутор: СРНА

Коловози претежно суви

Саобраћај се на већини путева у Републици Српској и Федерацији БиХ одвија редовно, по претежно сувим коловозима, а на дионицама кроз усјеке и поред камених косина повећана је опасност од одрона земље и камења на коловоз.
Стање на путевима - Фото: РТРС
Стање на путевимаФото: РТРС

Сваки дан, осим недјеље, од 8.00 до 14.00 часова саобраћај ће бити обустављен на магистралном путу Љубиње-Требиње због санације у мјесту Туље, а у функцији ће бити правац Столац-До-Берковићи-Кривача-Билећа-Требиње, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске.

На магистралном путу у Власеници измијењен је режим саобраћаја за вријеме извођења радова на изградњи пословног објекта.

Измијењен је режим у одвијању саобраћаја на дионици магистралног пута Бањалука-Стари Мајдан гдје су у току радови у оквиру пројекта "Проширење дистрибутивне мреже питке воде и мреже за прикупљање отпадних вода" у мјесту Радосавска.

На правцима МЕЛ Бањ Брдо-Бијељина-Рача и Мел Станић Ријека-Мел Каруше кретаће се ванредни превоз и возачи се моле за опрезнију вожњу и да поштују упутства лица из пратње.

Режим саобраћаја измијењен је и на дионици магистралног пута Котор Варош-Ободник због изградње мини хидроелектране.

Саобраћај се на дионици магистралног пута Крупац-Богатићи на подручју општина Источна Илиџа и Трново одвија наизмјенично, једном траком, уз семафоре, због изградње мини хидроелектране Крупац на ријеци Жељезници.

Повремене обуставе саобраћаја у времену од 8.05 до 15.05 часова због деминерских радова актуелне су на магистралном путу Пелагићево-Градачац, у мјесту Турић Просјек, као и на дионици магистралног пута Брод-Оџак, у мјесту Клакар Доњи.

Получасовне обуставе саобраћаја радним данима због деминерских радова актуелне су и на дионици регионалног пута Дервента-Подновље, на деминерском радилишту "МСП Горњи Божинци" у времену од 8.15 до 15.05 часова.

На регионалном путу Црна Ријека-Бјелајце саобраћај се сваки дан, осим недјеље, обуставља од 8.00 до 16.00 часова. Изван времена обуставе, саобраћај се одвија наизмјенично, једном траком, уз регулацију свјетлосном сигнализацијом.

У току је санација клизишта на регионалном путу Котор Варош-Кнежево, у мјесту Живинице, те радним данима у интервалу од 7.00 до 17.00 часова буде повремене обуставе саобраћаја од максимално пет минута.

На дијелу регионалног пута Угљевик-Главичице у рејону Старог Угљевика одвијање саобраћаја је успорено, наизмјенично једном траком, због клизишта. Једном траком саобраћа се и на регионалном путу Прибој-Лопаре, у насељеном мјесту Прибој, преко моста на Лабуђанској ријеци, због оштећења моста.

У ФБиХ саобраћај је због радова обустављен је у тунелу Орманица на магистралном путу Сребреник-Орашје и тунелу Винац на магистралном путу Јајце-Доњи Вакуф.

Због радова на мосту у мјесту Рељево на магистралном путу Јошаница-Ступ, саобраћај је обустављен и преусмјерен на алтернативне правце.

Санације мостова актуелне су и на дионици Сребреник-Шићки Брод, преко ријеке Тиње и у мјесту Дреник, Олово-Семизовац, преко ријеке Љубине, на улазу у Јајце, те на петљи Блатуша код Зенице.

На граничним прелазима нема дужих задржавања.

На граничним прелазима Хум и Метаљка није дозвољен улазак у Црну Гору, док је гранични прелаз Делеуша од раније затворен због радова.

Улазак у Црну Гору из БиХ могућ је само уз обавезни ПЦР или ЕЛИСА тест стар максимално 48 часова.

Транзит кроз Црну Гору без посједовања ових тестова омогућен је уз контролу времена уласка, проласка контролних пунктова и изласка, без задржавања у Црној Гори.

БиХ је отворила границе према Хрватској, Србији и Црној Гори. Одлука се односи само на грађане те три државе, док држављани осталих земаља у БиХ могу ући уколико имају оправдане разлоге и негативан тест на вирус корона, не старији од 48 часова. Улазак у БиХ дозвољен је и за супружнике и малољетну дјецу држављана БиХ.

Србија је отворила граничне прелазе за путнички и робни саобраћај без неопходног теста на вирус корона и дозволе комисије.